Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känslor jag kände tidigt i morse


TANKAR MORGONEN 26 JANUARI 2010

Jag kan tydligt se hur det ljusnar
mer och mer för varje morgon, att
dra upp persiennen

Se hur skymmningsmorgonen, håller
på att gå över idag, det är sådana
stunder, jag anar, att nu är inte våren
långt borta

Tänk så underbart det är, att sitta vid
köksbordet, med en kopp kaffe och ett
tänt ljus, se hur dagen gryr

Den stunden är för mig, glädje och lycka
en ny dag tar sin början, natten och dess
drömmar är glömda, morgonens stillhet
njuter jag av

Numera går jag inte och drar benen efter
mig hela förmiddagen, jag hinner både
tvätta och hänga den på tork

Dammsuga, se över mina blommor, ibland
behöver dom vatten och näring, så pratar
jag med dom

Hörde någon vad jag sa till mina blommor
ansågs jag nog som lite galen, det kanske
jag är också, men vad gör det, jag är den
jag är

Vädret är bättre, kylan har avtagit, jag kan
ställa min ryggsäck på sparken, sedan sparka
iväg till hundarna, när det blir dags att åka
och släppa ut dom, ge dom mat, vara deras
sällskap ett par timmar, och dom mitt

Jag har fått en uppgift, en uppgift, som ger
mig glädje, som gör att jag för några timmar
mår mycket bättre

Att bli välkomnad av dessa två underbara
Dalmatiner, är något som är svårt att kunna
beskriva ord, det måste upplevas


anits 26 januari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-01-26 23:28



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Att prata med sina blommor är inte så tokigt som det kanske låter.
Jag brukar själv prata med mina ibland, och tycker att de "svarar mig" genom att grönska och blomstra ännu bättre. Men kanske är det så enkelt som att man då ger sig tid med dem, stannar till en stund extra och ser hur de mår.
2010-01-27

  Larz Gustafsson VIP
Man behöver känna sig behövd.
Men Gud behöver dig också. Alltid.
2010-01-27

  aol
en ljus fin berättelse, du fångar dina sytunder så bra,
2010-01-27

  Christine Sabel
Härligt livsbekräftande rader.....
2010-01-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP