Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
morgontankar


KYLAN DEN KOM TILLBAKA

Ser ut genom fönstret, ser hur solen försöker tränga
genom mplnen, det ser kallt ut, en man kommer gående
på vägen, han drar upp axlarna, stoppar händerna i
fickorna, ingen mössa på

Han ser ut att frysa, det kan jag förstå, när tar en titt
på termometern, minus 25 grader igen, jag fryser bara
jag ser dessa kalla grader på min termometer

Idag blir jag inne, det finns att göra, om jag vill, men
än har jag inte kommit så långt i mina tankar, denna
lördagmorgon, den sista i januari månad

Ser ut igen genom mitt fönster, ser nu hur solen gör
sina försöka, att lysa upp vinterdagen, koppen med
kaffe står på köksbordet, den har stått där en stund,
kanske har kaffet kallnat

Mina tankar är många denna morgon, jag häller ut
kaffet, fyller på koppen med nytt varmt kaffe, det
smakar bra

Jag längtar efter en bukett tulpaner, att ha på bordet,
gärna röda, en färg som är så varm att vila ögonen på

Tvättmaskinen är igång, det är skönt att ha en egen
slippa städa efter andra, lyfter upp symaskinen på
bordet, ska nog försöka fålla upp gardinerna, så jag
kan byta i vardagsrummet, få in ljuset, ta ner dom mörka

Ute på vägen, försöker några få igång en bil, som stått
där i natt, det går trögt, det ryker väldigt av avgaser,
inte miljövänligt precis

Men innan jag börjar med något, ska plocka ihop mina
sopor, gå till sophuset och slänga dom, sedan ändra
timern på motorvärmaren, så bilen är varm imorgon
när jag ska ha den

Så ser min morgon ut, den sista lördagen
i januari månad 2010


anits 30 januari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-01-30 13:04



Bookmark and Share


  aol
så mysigt du har det bako froskalla fönster, jag köpte en bukett tulipaneri går 75 kr, så vackra dom rliktigt lyser upp vinterdagen,
2010-01-31

  Catharina Edin
En mysig lördagmorgon, som jag hoppas följdes av en härlig dag!
2010-01-30

  tom boreland
is
bara is
2010-01-30

  Larz Gustafsson VIP
En skön lördag på dig, min vän.
Själv myser jag i värmen efter att ha varit på stan.
2010-01-30

  Eva Helene VIP
Brrr ! Nu räcker det !!
2010-01-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP