Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Faller och dör. Faller och dör.


Snösonett



Det spelar dovt i frostbeklädda linor.
Forna svarta ord som sargas, skavs,
mot marken där de landar och begravs.
I myllret av de dödas rop och pinor.


En doft av mörker dröjde i ditt fotspår.
Jag andas alla dofter som är du,
och jag är inte rädd för mörkret nu.
Men natten smärtar tungt, jag lider, motstår.


Och världen täckas av små iskristaller.
Jordens yta lockar och förför,
hör hur tyst de krossas när de dör.
Ler i vinden, sjunger när de faller.




Bunden vers (Sonett) av Gärdsmyg
Läst 582 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-01-30 20:43



Bookmark and Share


  Banehallow
Underbart vacker och surrealistisk bild du målar upp med det här poemet. En njutning att läsa.
2010-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Gärdsmyg
Gärdsmyg

Mina favoriter
Sorgefågel - Senryu