Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EFTER VINTER KOMMER EN VÅR

Måndag morgon första februari
kylan har dämpats en aning

Utanför mitt fönster dansar stora
snöflingor runt i luften

Snön på altanräcket är så högt
så jag ser inte bilen där den står
på parkeringen

Vintern ser ut att hålla sitt grepp
om oss, just nu är jag trött på
både snö och kyla

När jag ser ut genom köksfönstret
ser jag snön, som täcker bilarna

Blir trött när jag ser all snö, snart
ska jag ha bilen, med all snö, måste
jag nog ta tid på mig

Det blir att börja, sopa av all snö
innan jag kan ge mig iväg

Så har jag fått på mig kläder, tar
med mig allt jag behöver, för att
vara borta några timmar

När jag gått ut genom dörren, är
halvvägs till bilen, så har jag glömt
att ta med min värmedyna, det blir
att vända

Så idag fick mina ben göra det, som
mina tankar inte tänkte

Det tog tid att sopa bort all snö, jag
var inte ensam med mina göromål

Med grannbilens ägare, som också
sopade snö, gick det lätt och bra

Så när jag satt där i bilen, ojade mig
för all snö och kyla

Kom tankarna, efter vintern kommer
det alltid en vår, förr eller senare



anits 1 februari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-02-01 23:12



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
..."just nu är jag trött på
både snö och kyla"...exakt.

Hopp ändå: "...efter vintern kommer
det alltid en vår, förr eller senare"
2010-02-04

  Ann-christin
Ja våren kommer snart och det
gör mig så glad :-)
2010-02-02

  aol
åter så fint du ger mej ina bilder,
2010-02-02

  Larz Gustafsson VIP
"Vintern har varit alltför lång", som Olle Adolphson sjöng.
2010-02-02

  Eva Helene VIP
Vi lär få beväpna oss med mycket tålamod, för mer snö är på väg.
2010-02-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP