Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ÖRONKLIARE

Man sade om Jesus: "Det är ett hårt tal. Vem står ut med att höra Honom?" (Joh 6:60). Den som vill vara världens vän blir Guds ovän. (Jak 4:4)


du vill höra det som kliar

i ditt öra

predikanterna skall fjäska

de skall smöra

sanningen är obehaglig

den kan störa

det är sirapslena budskap

du vill höra

LARZ GUSTAFSSON   090114

 

2 Timoteusbrevet 4En sista förmaning

1 Jag uppmanar dig allvarligt vid Gud och Kristus Jesus, som skall döma levande och döda, och inför hans uppenbarelse och hans rike: 2 predika ordet, träd fram i tid och otid, bestraffa, tillrättavisa och förmana, med allt tålamod och all undervisning. 3 Ty det skall komma en tid då människor inte längre skall stå utmed den sunda läran, utan efter sina egna begär skall de samla åt sig mängder av lärare, allteftersom det kliar dem i öronen. 4 De vägrar att lyssna till sanningen och vänder sig till myter. 5 Men var du sund och förnuftig i allt, bär ditt lidande, utför en evangelists gärning och fullgör din tjänst.




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-03 06:59



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Kort och gott: Utmärkt!
2010-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP