Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
morgontrött, denna morgon


FREDAG MORGON 5 FEBRUARI 2010

Jag vaknar tidigt, det är fredag morgon
vill inte gå upp än, vänder på mig, somnar
om

Nästa gång jag vaknar är klockan halv sju
ute är det ännu mörkt

Jag går upp, kollar hur det ser ut, utanför mitt
fönster, mera snö har det kommit under natten

Jag ser bort mot bilen, som står på parkeringen
den är täckt av snö, igår sopade jag av den, all
is försvann också från den, det var ju nästan tö
några timmar igår

Så nu när jag kommer ut, blir det att börja, om
från början, igår kväll var det bara ett par grader
kallt när jag släckte lamporna och gick till sängs,
nu på morgonen är det tio grader kallt

Jag börjar bli så trött på den här vintern, den
har varit jobbig och mycket dryg, har det inte
varit ordentligt kallt, så har snön vräkt ner

Våren lär dröja än många veckor, men när den
äntligen kommer, tänker jag njuta av den, ta
till vara allt våren erbjuder, fåglars sång, blommor,
allt som gror och växer, solen, värmen, ja längtan
till våren är stor, mycket stor hos mig


anits 5 februari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-06 00:11



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Våren har nog sällan varit så efterlängtad av så många som i år.
Du beskriver längtan så den känns i hela kroppen.
2010-02-08

  Eva Helene VIP
Igår gjorde solen ett litet vårvintrigt besök här där jag bor, men idag är det vinter igen. Tålamod - tålamod!
2010-02-06

  Catharina Edin VIP
Tänk, jag bryr mig inte alls om att det är vargavinter! Kanske för att jag är från Arvidsjaur? Men det ska bli härligt att sitta ute på balkongen och se knoppar brista ut i glädje, det ska det.
2010-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Vidriga vinter.
Nio grader kallt här i dag.
2010-02-06
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP