Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här är till dig Carro. Skriven under min praktik i snöstorms-skåne. Titeln säger allt.


Mitt liv idag, ikväll, nu.

Och jag väntar på att datorn ska krascha, igen. Inte för att jag vet något säkert, det gör jag aldrig.

Att vara på praktik lät kul, och det är kul, bara inte just nu, när det är mörkt ute och kallt inne och jag sitter ensam i en stuga i Skåne och det är dåligt väder i natten.

Och så har man ju ont också, inte av någon bra anledning, utan snarare för att man inte tränar, inte går på gym, inte äter rätt och motionerar ofta. Istället sliter man i stallet. Sliter i skolan, sliter i livet. Och fryser. Jag är så hemskt frusen av mig, så frusen att jag sitter och kramar ett värmeelement som hyresvärden ställde in. Jag borde göra upp en eld, men det är svårare än vad man tror. Dessutom tar veden slut snabbare om man eldar med den.

Nä, kanske ska jag lägga mig, fast klockan inte är särskilt mycket, och jag inte fått något gjort idag och varukassarna från ICA står delvis ouppackade. Stackars kycklinglår som aldrig hamnade i frysen. Dessutom vill jag sova, men inte vakna. Jag gillar att ligga i sängen och drömma mig bort. Mycket bättre än att gå i stallet och göra sysslorna noga fast man vet att de ska göras om imorgon, lika noga. Nä, nu går jag och tar och dricker upp den sista jordgubbssaften, i ett vinglads, det enda som inte behöver diskas…




Fri vers av Gylling
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-09 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gylling
Gylling