Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
minnen som gjorde mig glad


MINNEN FRÅN EN TID FÖR LÄNGE SEDAN

Jag fann en liten låda idag
en låda jag glömt

Den lådan har flyttat med mig
många gånger, många mil har
den rest

Den stod där på golvet, jag har
inte öppnat den, tittat vad som
fanns i den, den har bara följt
mig genom åren

Så jag öppnade den andäktigt
det fanns inte mycket i den, mest
en massa skräp, som jag inte vet
och kan förstå, varför jag sparat

Men längs ner på botten, med en
gummisnodd om, där låg några
brev

Brev från två av mina brevvänner
jag en gång hade, från Brasilien
och Frankrike

Så ikväll har jag suttit och läst,
tittat på foton, undrat varför tog
vår brevväxling slut

när jag satt där i soffan, med breven
med foton och teckningarna, som
min vän från Brasilen, tecknat och
sänt mig

Då kom tårarna, minnena från tiden
då jag väntade på brev nästan varje
dag, breven som gjorde att allt kändes
lättare

Brev skrivna på engelska, när jag var
elva, tolv år, brev jag nu är stolt över
nu har jag dom framme, glad att ha
funnit fina minnen från en tid för mycket
länge sedan



anits 13 februari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-02-13 00:43



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så fint att de har fått följa med dig på din resa genom livet.
Dyrbara skatter!
2010-02-14

  aol
vilken kväll med dina minnen, så vemodigt flyktar tiden,
2010-02-13

  Christine Sabel
Fint, jag skulle googlat på dem för att se om jag kan hitta dem.....
2010-02-13

    ej medlem längre
Härligt du fick finna dessa minnen!
2010-02-13

  Eva Helene VIP
Fin påminnelse om en rolig tid med många brevvänner från olika länder. Tänk så mycker man lärde sig! Jag har sparat några brev, precis som du.
2010-02-13

  Catharina Edin VIP
Ja, vilka minnen! Jag hade också massor med brevvänner, och det var en sann glädje att få post!
2010-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag hade också massor med brevvänner när jag var ung.
Den första bodde på Barbados. Skaran utökades snabbt med vänner från Ghana, Pakistan, Sydkorea, Oman, Australien, USA, Jugoslavien, Bangladesh, Filippinerna, Argentina, Malta, Singapore, Malaysia, Indonesien, Sri Lanka, Nigeria med flera länder.
Och en brevvän som jag fick på äldre dagar har jag nu varit gift med i 20 år...
2010-02-13

  Elaine.S VIP
Brev, det finns något fint med brev. Det finns ett värde i minnet de väcker. Så lätt är det att glömma tid som gått, men så kan det skrivna väcka just glädje...Jag hade en brevvän på Bornholm...jag har inga brev kvar, men minns fortfarande adressen.
2010-02-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP