Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
men solen den syntes inte till


DIMMAN LÄTTAR

Dimman lättar, nu kan jag se
hus och bilar från mitt fönster
igen

Men dom vackra älskade blånande
bergen, är ännu dolda av molnen

Solen som jag önskar stråla och
värma mitt frusna trötta jag

Den finns där högt uppe i skyn
dold av molnen, den vill inte visa
sig denna tisdag förmiddag, i mitten
av februari månad

Jag gör mig i ordning, för att ta
sparken och åka till hundarna

När jag så kommer ut börjar min
sparktur, kommer snön, med hårda
vassa flingor, som gör så ont, när
dom träffar mitt ansikte

Det går lätt att ta sig fram med
sparken, snart är jag framme, ställer
ifrån mig sparken vid garaget, sopar
av mig snön

Jag både hör och ser, innanför dörren
väntar dom på mig, mina härliga, älskade
fyrfota vänner



anits 16 februari 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-02-16 18:25



Bookmark and Share


  aol
så vackert skaldat
2010-02-18

  Eva Helene VIP
Jag får associationer till det vackra musikstycket som Carl Nielsen komponerade när jag läser titeln på din dikt. Fast han upplevde nog inte den råa vinterdimman som du gjorde idag. Skönt att bli så varmt välkomnad när du väl kom fram efter sparkturen.
2010-02-16

  Larz Gustafsson VIP
Det har varit smygdimmigt här också.
Lite rått i luften.
Minns ett tv-program som hette "Dimman lättar".
Framför allt detta: "Nu står jag här vi komposten...Oj, nu kom posten!"
2010-02-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP