Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
snö, snö, det finns hur mycket som helst denna vinter och mer faller det mot marken


EN SNÖTYNGD MÅNDAG MORGON

Måndag morgon, mars månad
tar sin början

Den första vår månaden, enligt
många, när jag ser ut genom fönstret
verkar våren vara långt borta

Snön vräker ner, det är mulet
och grått, det blåser kraftigt

Vädret lockar mig inte att gå ut
för att ta sparken, åka och se
till hundarna en stund

Jag ser genom fönstret hur snön
yr, en kvinna med barnvagn, får
slita för att ta sig fram

Inget är plogat eller skottat runt
husen denna tidiga måndag morgon

Så hör jag och ser, vaktmästaren,
han är ute med snöslungan, det ser
ut att gå tungt

Han är röd om kinderna, munnen som
ett streck, säkert trött på att röja snö
varje dag, trött på alla som gnäller

Det är så jag tänker, när jag ser honom
utanför mitt fönster, på vägen, där han
kämpar med snö och blåst

Glad jag inte behöver iväg så tidigt, kan
ta det lugnt en stund, orkar inte jäkta
vill ta god tid på mig, med det jag ska
göra

Bilen som jag sopade av så fint igår,
den gömmer sig under ett nytt snö täcke
det får jag ta hand om, när jag kommer ut

Först en kopp kaffe, innan jag klär
på mig för att gå ut, i den snötyngda
morgonen, den första morgonen i mars
månad


anits 1 mars 2010




Fri vers (Fri form) av anits VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-01 18:09



Bookmark and Share


  aol
man riktigt känner hur du längtar bort snön,
2010-03-01

  Eva Helene VIP
Hoppas hundarna fick dig att må lite bättre denna ruggiga dag!
2010-03-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag har varit inomhus hela eftermiddagen.
Det är bara att vänta ut eländet.
Framåt midsommar borde det avta.
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP