En sammansatt personlighet

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sammansatt personlighet




SJÖMIL

när skuggan av ett tvivel

har övergått i natt

när misstankarna hopas

så tystnar alla skratt

när brisen som du kände

har övergått i blåst

när molnen fäller regnet

och du är utelåst

 

är det långt

till närmsta muntration

och den enda bro som bär är tron

det är långt

från vindskupa till famn

sjömil skiljer sjömannen från hamn

 

 

om hoppets stjärna krossats

till stoft av sylvass klack

om drömmarna du drömde

har utsatts för attack

om du ifrågasätter

en vänskaps sanningshalt

och taggtråd tornar upp sig

liksom i buchenwald

 

 

är det långt

till närmaste oas

allt är hägringar

allt slås i kras

det är långt

från fartygsdäck till fyr

från tortyr

till sjömansäventyr

 

 

i new yorks hamn står damen

så ståtlig men så tom

en frimurarnas gåva

symbol för rikedom

du stirrar fascinerad

en fackla och en bok

man kommer inte långt på

att bara vara klok

 

 

det är långt

till broadway

långt till vår

det är långt

till hjärtana i år

det är monstret

som man satt ihop

och din båt

gör inte många knop

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON 2/3 2010

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-03-02 10:59



Bookmark and Share


    wildrosen
Fantastiskt poetat....
2010-03-03

  Elaine.S VIP
Som när det blir stiltje i livet...och man undrar vad allt står för.
Ibland kan man känna det som att man står utanför sig själv, som en betrakare..
2010-03-02

  anits VIP
mycket vackert och starkt skrivit
2010-03-02

  mare VIP
Bra skrivet..
2010-03-02

  Måna N. Berger
"man kommer inte långt på
att bara vara klok"

Så sant som det var sagt. Klokhet och boklig bildning förslår inte långt, när det verkligen kniper..
2010-03-02

  Stefan Viljehammar
Frihetens gudinna står på vakt i New Yorks hamn...

Lysande dikt.
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP