Jesus Kristus, Den Ende Sanne Guden, är denna fyr. Utan Honom går vi på grund.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jesus Kristus, Den Ende Sanne Guden, är denna fyr. Utan Honom går vi på grund.




FYREN


det står en fyr på klippig, stormig strand
den sprider ljus i mörk och bister natt
den lotsar bräcklig farkost till ett land
där stormen aldrig mer den kan få fatt
ett folkhav larmar upprört vid dess fot
där plågas svårt den rättfärdige lot
i soars karga bergsbygd abraham
så fjärran ifrån sodoms stoj och glam
han dristar sig att nalkas himlens Gud
och bönen hans ger ännu återljud



jag kryssar fram mot himlens ljusa strand
och fyren lyser väg tills jag nått land
när tidens mörker lägrat sig kompakt
finns det ett ljus i denna öde trakt
det ger om sanningen ett klart besked
och mörkret här får aldrig makt därmed
den fyrens torn är byggt på klippans grund
och i dess ljus jag vandrar varje stund



det står en fyr och sprider himmelskt ljus
det finns en stad som ligger på ett berg
där finns det värme för var frusen själ
när världens kyla isar ben och märg
Guds sanna ljus det leder bort ifrån
ett smyckat sodoms gnistrande neon
och bortom lägren människorna byggt
hem till den stad där allt är lugnt och tryggt


LARZ GUSTAFSSON 2000 & 2007









Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-06 18:19



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jaså? Det visste jag inte.
Tack så mycket för din kommentar.
Vad 666 betyder vet vi ju...
2010-03-06

    Sven-Erik Sköld
Tillåt mig:!!!!!, för på vad annat sätt kan man uttrycka sig, inför den texten?! Talet fem, lär betyda NÅD!
2010-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP