" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


 




KOMPENSATORISKT BETEENDE

det är så lätt att engagera sig

i saker bortom horisonten

när nyhetsmedier duperar dig

med bulletinerna från fronten

det där som ligger utom räckhåll är

ju på ett komfortabelt avstånd

det går så bra att sätta in en slant

på rädda barnens katastroffond

 

hur är det med din egen närmiljö

bakom den kritvita fasaden

den som du putsar på tills du ska dö

så den blir prydlig som du vill ha den?

är det de dödas ben du flyr ifrån

med dina frimurarritualer?

sentimentala krokodiltårar

som sipprar fram i dina tårkanaler

 

du gjorde si och så och ditt och datt

men nu står naken på domedagen

du trodde gärningar var räddningen

att du blev frälst genom att du höll lagen

du hade pekat finger åt de onda

som ju fanns på andra sidan klotet

men glömde bort att synden inom dig

utgör det överskuggande hotet

 

LARZ GUSTAFSSON    090107








Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-07 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP