Ett miniatyreldorado för oidipusfixerade, psykotiska amatörfreudianer.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ett miniatyreldorado för oidipusfixerade, psykotiska amatörfreudianer.




VANARTIG

jag sjunker ned

besegrad framför dig

finns det ingen väg tillbaka?

vissa av oss är funtade så

att vi måste få smaka

jag har sett det där i min son

som måste bränna sina händer

göra sina misstag

och leva en lärdom i sänder

 

jag läste om en annan son som

vi betraktar som förlorad

han satt bland svinen

svulten, nedsupen, sönderhorad

men han var tvungen att göra den resan

tills han inte hade något kvar

då steg en tanke upp i hans huvud:

"det var bättre hos min far..."

 

en mor sa en gång om sin son:

"honom kan man inte övertyga"

och visst betraktas såna söner

som ganska dryga

i det här fallet var det jag

som var den besvärlige sonen

att ändra på mig var som att

skicka tintin till månen

 

och nu sitter jag här, fyrtiosju

jag har låtit mig bli besegrad

och jag vill inte tämja min vildhäst

så stolt, vacker, stegrad

den får spränga fram över fält

som en fackla i regn, rusk och senhöst

jag ska komma till insikt en dag

men det där är en klen tröst...

 

LARZ GUSTAFSSON  081115








Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-12 08:57



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra skrivet..
2010-03-12

  rebecca d VIP
Larz. som sagt, du rör mitt hjärta! vilka insikter...tänker: Gud är större än allt detta, Han älskar dig och inge/inget är för omöjligt för honom..bara vi människor är ofullkomliga och har inte hans kärlek...doppa dig i den, den är stark som döden och har besegrat allt!!!
en fantastisk dikt! bravo!
2010-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP