Är du en plastanka? Håll näbben!

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är du en plastanka? Håll näbben!




REKYLEN

rekylen måste komma

som rekyler alltid gör

rekylerna slår hårt, slår sönder

tänk dig noga för

du sår ett skott och skördar sen

en smärta så konkret

att ruelsen belägrar dig

som krigets verklighet

som führern i sin bunker

bitter av ditt nederlag

när alla skeppen sjunker

natten aldrig vill bli dag

ett rike i ruiner

ett imperium ödelagt

och marschens stolta musiker

förlagt sin fasta takt

rekylen måste komma

och det har den redan gjort

den pulveriserar stängsel

och forcerade din port

när du har målat in dig

i din egen lilla vrå

så kan du sluta hoppas

på att någon hälsar på

låt detta bli en läxa

det kan hända en gång till

om trappuppgångens häxa

får regera som hon vill

vad utlöser det hela

detta avgrundsdjupa hat?

vad gör dig till mandela

i en vit apartheidstat?

 

 

LARZ GUSTAFSSON   13/3  2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-13 15:29



Bookmark and Share


  anits VIP
Det här var ord och inga visor,
bra skrivit
2010-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP