Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här kändes det i morse


VÅREN SOM KOM AV SIG

I fredags föll ett stilla vårregn
kunde nästan se hur snön försvann

Igår lyste solen, visade sig från
sin allra bästa sida

Den värmde så gott, det droppade
från taken, människor satt på sina
altaner och balkonger

Vände ansiktet mot solen, och såg
ut att njuta av livet och solen

Många var ute och promenerade
i det vackra vårvädret, såg så glada
ut, log i kapp mot solen

Idag vräker snön ner, det är flera grader
kallt, bilarna på parkering har ännu en
gång denna vinter, ett stort snö täcke
över sig

Men det är väl så här det ska vara, innan
våren kommer med sol och värme, stannar
kvar, och vår längtan efter våren är över

Vi kan njuta av alla vårtecken, den första
tussilagon, som lyser så vackert gul och fin
i dikeskanten, blåsippan så vackert blå där
den står i skogsbrynet

Vi får längta ännu en stund, men snart är
den här, bjuder in oss till ett vackert dukat
bord av allt som hör våren till



anits 21 mars 2010






Fri vers av anits VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-03-21 09:55



Bookmark and Share


    sajo
Javisst är det varierande väder denna tid. Aprilväder i mars, ur led är tiden. Bra skriftat.
2010-03-21

  Elaine.S VIP
Snart är den här...håll ut vännen!!
2010-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Detta är bara ett temporärt bakslag.
2010-03-21

  Catharina Edin VIP
Klart man längtar, men där finnes alltid det förrädiska aprilvädret, ja, redan i mars!
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP