Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

... vintertiden speglar rymden - sommartiden kommersen - är det så vill vi ha vår sommar ....




Solen är vår



Solen är vår
ljuset vid horisonten
stegras och väcker mig
famnar mig med rymdens musik

jag vet att i dag i vårjämnan
första kvartalet av dygnet
gav mig en god sömn
för vårsolen att väcka

klockan är sex

i morgon har jag vaknat
före ljuset vid horisonten
jag vet att jag är en del av rymden
men jag hör ingen musik

klockan är sex

men bara vintertid
idag är det ekonomietid
köpmännen har kapat musiken
för mera vinst med sommartid




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 560 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-24 06:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fin text som berör växlingen mellan vinter och
sommartid!

Jag tycker det är helt onödigt ...


Hälsn. Ann
2010-03-24

  Carola Zettergren
Mm..mycket fint det här, jag tror det är fel att ändra tiden..allt som går mot naturen tror jag är farligt i längden!
2010-03-24

  Catharina Edin VIP
Du vill ha tidig gryning, andra vill ha sena solnedgångar. Musiken spelar i våra huvuden och i våra hjärtan. Du har det där magiska.
2010-03-24

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fina tänkvärda tankar du speglar här men vi går mot ljuset
2010-03-24

    J. Herward
vårdagjämning, fint besrivet om längtan till det ljusa och varma ! :p
2010-03-24

  Eva Helene VIP
Blev tvungen att kolla i min almanacka - jovisst nästa söndag är det dags igen. Fina tankar du ger uttryck för!
2010-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP