Och NEJ, detta handlar INTE om DIG! "Don´t flatter yourself. Nobody´s listening" (Boomtown Rats)<" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Och NEJ, detta handlar INTE om DIG! "Don´t flatter yourself. Nobody´s listening" (Boomtown Rats)<


IMPERIEBYGGAREN

ägna dig åt ditt imperiebygge

men lämna mig ifred

utöva makt är din enda trygghet

och jag vill inte vara med

mobilisera opinion

och ständigt skapa intrig

har aldrig varit min passion

så jag väljer en annan stig

 

slicka uppåt, sparka nedåt

är byggarens signatur

så agerar den som vill

etablera en diktatur

så offras gamla vänner för

den egna prestigens skull

man sprattlar på i stofthyddan

som en gång ska bli mull

 

ett babelstorn så sturskt och stort

med "bob" i tornets topp

en ivrig liten byggare

vars drivkraft är ett hopp

om ära och berömmelse

och pool på tornets tak

där regnar det fördömelse

på dem med annan smak

 

 

LARZ GUSTAFSSON  27/3 20101




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 303 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-27 11:51



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Den lille strebern i ett nötskal!
2010-03-27

    AA VIP
Bra. AA
2010-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP