Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
men sitter kvar


JAG BORDE

jag vet att jag borde
men gör inte det

går och lägger mig
utan går runt i rummen

ser ut genom altandörren
ser all snö, sparken står där

likaså min cykel, men ingen
kan jag använda ännu

sparkföret är slut, asfalten
har kommit fram, ligger där
mörk och svart

cykeln med lufttomma däck
väntar på att någon ska komma
med en pump

så däcken blir fyllda med luft
och jag kan ta min allra första
cykeltur

men först ska vägen torka upp
jag övat mig på någon bakgård

så ingen ser mina taffliga försök
när jag sätter mig på cykeln

om jag nu kommer upp, kan trampa
runt, känna friheten

när jag sedan susar fram, på
min väg mot tjärnen och den
gamla stugan

som alltid varit mitt hemliga
utflyktsmål, sedan den tiden

jag längtade efter lugn, ro och
stillhet, som jag än idag

längtar efter, när stressen tar
över, och bruset från alltet tar
över mitt liv



anits 31 mars 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-01 00:00



Bookmark and Share


  Maria T
Snart får du susa fram mot
tjärnen och den gamla stugan
2010-04-02

  aol
din fina dikt om din dag gav mej minnen,
2010-04-01

  aol
minns när morbror kurt lärde mig cykla,
2010-04-01

  Eva Helene VIP
En cykeltur om våren - härligt!
2010-04-01

    sajo
Ja du jag längtar verkligen till att ta cykeln igen då min reumatism blivit värre. Orkar jag pumpa någon dag framöver kommer jag för jag har fått en ny pump i julklapp som ska vara greppvänlig och lätt att använda.

Kanske vi kan cykla och fotografera och låta inspirationen flöda.

Bra text.
2010-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Minns när min hustru lärde sig cykla.
I Etiopien cyklar kvinnor aldrig.
2010-04-01

  Catharina Edin VIP
Att cykla är livet! Vår libanesiske granne har bytt båda däcken, så nu är jag i farten igen. Om han visste var du bodde skulle han säkert komma och pumpa din cykel!
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP