Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avund.

Iris, pupiller
i mörka toner
av grön nyans

Ville ändra synen
men världen har redan ändrat färg
till grönt
och lämnat mig ensam
i skuggan av deras glans.

Ljuset som var
försvunnit i tillvaron
på avstånd åtrådda drag
får inte
ägas av
den som bär
färgen av det gröna.

Och jag vars ögon
brann i lyster
och satte färg
har gett plats åt någon annan
vars ögon har aldrig
ändrat färg.





Fri vers av amber
Läst 555 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-05 15:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

amber
amber