Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en lördag som alla andra, men ändå inte


APRILVÄDER

Idag är det ett riktigt aprilväder, solens lyser på mig
sänder sina värmande strålar på mig, där jag sitter
innanför mitt och ser ut mot vägen, som går förbi

Jag är trött och rastlös, börjar med än det än det
andra, till slut har jag rensat bokhyllorna från allt
som inte behöver ligga där, en del kan jag kasta
annat lägger jag i en mapp

Jag har en kopp kaffe framför mig, när jag hör hur
regnet plötsligt slår mot rutan, det är inget fint och
stilla vår regn, det är hårda droppar som slår mot
mitt fönster

Regnet hindrar inte ett par ungdomar att vara
ute, ta en promenad, dom har ordentliga regnkläder
på sig, går med raska målmedvetna steg, jag ser
dom ofta, när dom går förbi mitt fönster

Så är solen tillbaka igen, den värmer så gott, ger
mig tillförsikt och glädje, solen är ljus och värme
känner glädje över våren, som äntligen är här

Jag sitter ser ut genom fönstret, solen börjar
gömma sig bakom molnen, det ser att komma
en regnskur igen

Aprilväder det är vad det är denna lördag, när
jag har svårt att samla mina tankar, men jag frågar
mig själv. behöver jag det? nej, jag kan ta dagen
som den kommer

Idag är en dag som alla andra men ändå inte, det
lördag i mitten på april, jag tar den för vad den är
en dag när solen och regnet avlöser varandra, och
jag ser på innanför mitt fönster




anits 17 april 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-17 18:19



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Härligt meditativ text.
2010-04-17

  Larz Gustafsson VIP
Väderleksmässigt en bizarr dag.
2010-04-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP