Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
just på den platsen, mår jag så bra


JAG TÄNKER SÅ BRA

Jag tänker så bra, när jag sitter där på bänken
i minneslunden, med sjön framför mig, och dom
blånande bergen långt där borta i fjärran


När våren och sommaren kommer, då styr mina
steg mig, till bänken, till just den bänken, som
har blivit min


När solen strålar och värmer, då sitter jag där
känner lugnet och stillheten omkring mig, och
solen har värmt bänken, så jag kan sitta där
och njuta av allt omkring mig


Med mig finns alltid en ryggsäck, den gömmer
min kamera, block och penna, det klarar jag mig
utan på mina vandringar i naturen


Det är inte alltid orden kommer, men det finns
alltid en penna och ett block, om det skulle hända
och jag behöva skriva


Det känns som ett mirakel, att få sitta på just den
bänken, känna lugnet, stillheten, glädjen, att få
finnas till, det är då min själ får ro, mitt hjärta frid


Så bär jag med mig minnena, av det vackra, det
sköna naturen har att ge, när mörka tunga dagar
kommer, för dom kommer alltid tillbaka lite då och



Att jag kan drömma mig tillbaka, när jag sitter på
bänken, lyfter blicken mot himlen, solens strålar
värmer min kind, vinden rufsar om mitt hår, det är
för mig ett mirakel, just i den stunden, känner jag
mig som född på nytt



anits 18 april 2010





Fri vers av anits VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-19 23:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Helt underbar text.

Applåd!
2010-04-20

  Catharina Edin
Det finns vissa ställen i naturen som betyder mer för en än andra. Jag har en utsikt i Arvidsjaur som jag tittar på med mitt inre öga. Finstämd text. Eftertänksam.
2010-04-20

  ULJO
Jag förstår att du mår bra på en sådan vacker plats.
2010-04-20

  Larz Gustafsson VIP
Fin och rogivande bild.

Du är som jag. Jag har alltid anteckningsmaterial med mig.
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP