Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När vansinnet kommer är du långt borta.

fräser spottar vattenbaljor
sakta fallande än fallande
vridna tungor fuktiga ögonvitor suger luften
likt munnar mimspel skrattar
gråter lever solrosor
likt kyrkor bågnar över henne
med suktande blickar
människorna långa och smala
spiraler av frånvända sträcker sig längs hennes ben
klättrar i armveck hudveck sipprar in genom öron
ögon munnar fyller spränger och skrattar
alltid dessa skratt av dårar
av patienter av djurmän av fågelbarn
vingar tunna slår hårt mot solstänket
i lekparken stiger på luftströmmar
klockorna ringer ut för dem
bränner dem i flykten barnben
till soldamm till skräckgårdar
kyrkogårdar till skrikande mödrar
till gråterskor utan ansikten
till ensamma rum med mindre luft
än baggar drar till småkrypsrum
med monsterskal i tusenden
kackerlackor dränker hennes hesa
röster som talar i flera tungor
i småfolks språk i älvors stråk hon vandrar
tyst hon tror att hoppet gror i lummiga gårdar
där gräset svartnar hastigt hästar rusar i flock
med skummande munnor under blod till man
till blod till barn de föder under flykten döende föl som faller
över henne över markens mörker röda hjärtan av oskuld
krossade unga hon gråter utan slut mardrömmar utan slut
där sjunker jorden ut i jöklar av frusna kroppar
stelnade i akten av famnande av älskande av för evigt förhindrade
ögonblick som ett dokument att visa att signera att ingenting är möjligt
det fryser för alltid hon gråter för alltid genom bergen genom sten
genom små män med sylar till tänder
som river varandras ansikten till skålar uti flyta spelande
dansande skrattande ungdjur hjortar pungdjur lekande
smådjur i rader med hovar i lag om tassar och klövar
där klövar bär bestar och rödskrattande odjur som bränner henne
som klyver henne utan slut och dessa skratt som sargar och hon gråter
utan slut i djungler gröna giganter till apor drar hennes hår
sliter hennes hud till strimmlor skrattar åt hennes tårar
när hon flyr genom stigar som faller i hav som lyfter mot rymdar
skrattar när vansinne drar till slut
och till slut till slut till slutet hon kom aldrig tillbaka.




Fri vers av Ran VIP
Läst 225 gånger
Publicerad 2010-04-21 22:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ran
Ran VIP