Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar som kommer över mig ibland


LIVET SOM FÖDDE MIG

Jag föddes till den här världen, och det liv
som blev mitt


Mitt liv här på jorden kan inte göras om
jag har trampat på stigar där många gått
före


Liten försvarslös ensam och rädd, har många
gånger varit min lott


Naturen med fåglar och blommor, sjön där
fisken nappade bra, dit tog min morfar med
mig ibland


Han lärde mig alla fåglarnas namn, väckte ett
intresse, som följt mig alla dagar jag funnits
här på vår jord


Jag minns än idag, hur vi satt på trappan, och
han visade mig, hur jag skulle ta frön av blommor
för att ha till nästa års sådd


Mitt liv här på jorden kan inte göras om, men jag
tänker ikväll på min mormor, hon finns alltid inom
mig, som glädjen i mitt liv


Hon var den trygghet som fanns när jag behövde
någon att bara få vara hos, hon ställde inga frågor
hon bara fanns där


Jag föddes till den här jorden, hade inte bett om att
få bli till, jag var ett mycket ensamt barn, trots många
runt om mig


Min ensamhet som barn har präglat mitt liv, på både gott
och ont, jag är inte rädd att vara ensam med mig själv, mina
år här på jorden har lärt mig, men det har tagit tid


Det är inte farligt att vara ensam, men att vara kan kännas
tryggt och lugnt, när oron och ångesten tar över mitt liv



Jag föddes till den här världen, jag har trampat morfars
stigar, jag har vandrat i hans spår, jag undrar ibland, om
han förstod hur mycket han betydde för mig i mitt liv



Min mormor var trygg och lugn, henne följde jag gärna till
kyrkan, lärde mig att tron är viktig, lika viktig är den än idag
för mig, som det var för henne, i hennes liv



Jag föddes till den här världen, att bo här och bygga mitt liv
min väg har varit krokig och lång, jag har kämpat med så
mycket, varje slag mitt hjärta slagit, varje andetag jag andats
har fört mig närmare det jag tror och det jag vill göra med mina
dagar som finns kvar här på jorden




anits 28 april 2010






Fri vers av anits VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-04-28 19:05



Bookmark and Share


    Maria Malm
Mycket kärlek och värme kring minnen, värda att minnas.
2010-04-29

  Suzy med punkterna
Med stor kärlek skriven...
2010-04-29

  aol
oj vad jag längtar efter mormo, kände en tår,kram för din ina skrift
2010-04-28

  Eva Helene VIP
En text med mycket kärlek och värme som går rakt in i hjärtat.
2010-04-28

  Catharina Edin VIP
En så finstämd text, om kärlek, till mormor och morfar, till naturen, till Gud.
2010-04-28

  Larz Gustafsson VIP
Att tjäna Gud och umgås med Honom är den högsta formen av tillfredsställelse.
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP