Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar i gryningen


REGNET GÖR MARKEN GOTT

Regnet som fallit under natten
dom rensopade gatorna, solen
och den blå himlen, utanför
mitt fönster


Ger mig glädje, och förhoppningar
om den nya dagen, som jag nu
går till mötes


Blåsten gör att trädens grenar vajar
i vinden, det är ljust, det är vackert


Häggens knoppar börjar ljusna ännu
mer, tänk att ha ett träd, en buske, där
jag kan följa årets alla skiftningar


Det springer glada hundar fram och
tillbaka vid en bil, av packningen att
döma, kommer det att bli en härlig
dag i skogen för både hundar och
dess ägare


Det är varmt ute, tio plus grader, ute
på gräsmattan, ser jag både sädesärlor
och en och annan björktrast


Ute på vägen pågår en ordväxling, som
ser ut att vara allt annat än vänlig, det
ruskas på huvuden, viftas med händer
jag kan ana, att dom som står där, inte
är helt eniga om något


Solen värmer, jag ska ta på mig min
jacka, mina skor, gå ut på en härlig
vårpromenad, hälsa på hos hundarna
släppa ut dom på gården, ge dom mat
och gosa med dom en stund, innan jag
fortsätter på min välbehövliga vandring
i vårsolen




anits 29 april 2010





Fri vers av anits VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-29 10:18



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ett stilla vårregn är fint för växtligheten.
2010-04-29

  Catharina Edin VIP
Fin betraktelse; visst är regnet härligt!
2010-04-29

  Larz Gustafsson VIP
Regnet gör mig ont. Här hänger det i luften. Helgen kommer tydligen att bli kall.
2010-04-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP