Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HERREN PÅ TÄPPAN

 

 

 

fostran av en gudsman

är en smärtsam procedur

men jag utstår hellre lidande

fast det är en stålbadskur

än att leva kvasilivet

som jag framlevde förut

det var inte äkta vara

utan blott ett substitut

tuktas jag av nådens Herre är det

för Han vill mig väl

utan ans så blir det värre

det blir ogräs i min själ

så när gamla plantor rycks från

sinnets trädgårdstäppa bort

ger de plats för alla nya

som ska blomma inom kort

Trädgårdsmästaren är varsam

Han är alltid kärleksfull

rensningen är knappast sparsam

men Han gör det för min skull

allt det där jag inte fattar nu

ska jag förstå en dag

under tiden sår och krattar Du

blommors doft ger välbehag

 

 

LARZ GUSTAFSSON   090207




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 214 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-06 06:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket fin insiktsfull dikt!
2018-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP