Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STIGMATISERING

 

jag står surrad här vid masten

och stormen piskar mig

det är straffet för mitt lilla myteri

snart är jag ett lik i lasten

som dumpas överbord

och min tid ombord på skutan är förbi

vissa ska stigmatiseras

så lögnen vidmakthålls

så man tillämpar en uråldrig metod

jag sa: "kejsaren är naken!"

då var det nåt som brast

och då var det slut med pöbelns tålamod

så min stofthydda blir hajmat

farväl, du arma jord

kroppen var en boning som var temporär

men min ande överlever

alla slags justitiemord

och den har sin rätta hemvist ovan där

LARZ GUSTAFSSON 090804

 

  




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 236 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-05-07 21:55



Bookmark and Share


  Carola Viola Hedelius VIP
blottande vackert, men med ett ledsamt djup
2010-05-08

  mare VIP
Tur man har sin tro..
2010-05-08

  Carina Johansson
Du har så rätt Lars. Det är så lätt att döma o stoppa folk i fack. Till hör man inte "normalen" har man tydligen inget här att göra utan blir ständigt betraktad som överlast o slutligen slängd överbord.
En dikt att ta till sej o fundera över. Jag gillar den.
2010-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP