Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag njöt av stöka och få ordning på min altan


VÅRSTÄDNING PÅ ALTANEN

Så har jag då äntligen, vårstädat på min altan. Sopat bort alla
gamla löv, burit ut bordet, som stått i mitt vardagsrum hela hösten
och vintern. På det har jag förvarat mina pelargoner, som snart ska
pryda och sätta färg på altanen. En pelargon tog jag ut, ställde den
bordet, en sådan glädje jag kände just då. Nu vet jag hur jag vill att
det ska se ut på min altan. Jag vill det ska vara en oas, där jag kan
sitta ljumma, sköna vår och sommarkvällar, läsa, skriva, handarbeta
eller bara vara. Solen sken så fint när jag plockade, bar och flyttade
om på altanen. Jag gjorde mig kaffe, bar ut en bricka, satte mig och
kände sådan glädje, över den oas min altan är för mig. Det började
blåsa, det blev kyligare, men jag satt kvar, drack mitt kaffe, åt en bulle,
och njöt av att ha fått ordning på altanen. Nu fattas det lite blommor,
snart ska så frön, sätta några fler plantor. Så kan jag börja mitt
uteliv, på min alldeles egna altan, med en vacker rabatt, som finns
runt omkring den.




anits 8 maj 2010




Prosa (Novell) av anits VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-08 19:04



Bookmark and Share


  aol
så mysigt fint du får till det i din värld av blommor
2010-05-08

  Eva Helene VIP
Oj, ibland blir det lite märkligt med kommentarerna! När jag precis skrivit min, såg jag kommentaren som Catharina gjort strax före. Ordalydelsen var nästan identisk! Så nu förstår du ju att du har det riktigt MYSIGT där på din altan!
2010-05-08

  Eva Helene VIP
Så mysigt det låter. Du får gärna ställa fram en kopp till mig också.
2010-05-08

  Catharina Edin VIP
Låter hur mysigt som helst! Jag har ju min balkong att fixa med och många frön att sätta.
2010-05-08

  Larz Gustafsson VIP
Bokbål är bra vårstädning. I synnerhet när det gäller Gardells senaste.
2010-05-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP