Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


VILLA VILLERKULLA OCH BERGEN BELSEN

ut ur det linblomsgröna

in i det grå

borta är allt det sköna

jag drömde om då

ut ur det smultronröda

sörgårdens ro

in i en vedermöda

men också en tro

 

 

här är det hårda puckar

slag haglar tätt

oavsett om man duckar

träffas man lätt

här säger ingen mor att

allt ska bli bra

här är jag indokina

ni usa

 

 

här är biafrakriget

fast i min själ

där finns ett storögt barn som

svälter ihjäl

beppes godnattstund contra

idi amin

det som var fjärran förr har

nu kommit in

 

 

 

här kommer ansiktslösa

som kastar sten

nya fraktioner av den

röda armén

allting får hårda knater

stålnäven styr

från sextiotalets tanter

in i tortyr

 

 

LARZ GUSTAFSSON   11/12 2009







Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-14 17:56



Bookmark and Share


  ßluie VIP
Riktigt bra
2010-05-14

    ej medlem längre
Finns mycket galet på vår jord!

Stark text med mycket sanning!

Speciellt:

"här kommer ansiktslösa

som kastar sten

nya fraktioner av den

röda armén"



Hälsn. Ann
2010-05-14

  KattenKin VIP
Av dårar styrs världen...

Bra & intressant skrivet!
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP