Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VANDRA INTE BORT

vandra inte bort från Ljuset

Han är faktiskt allt du har

när du lämnat jordegruset

har du evigheten kvar

tänk på allt som du förlorar

tänk på allt som står på spel

för det största av det stora

har du fått till arvedel

 

 

mörka moln av dystra tankar

sveper vandraren ur bild

ingen ber och ingen bankar

bara storm som ryter vild

vad är det du vill bevisa?

vad är viktigast för dig?

de du sa om höga visan

talar en volym till mig

 

 

du har mejats ned i gränsland

vid en mur med taggtråd på

inget komma-överens-land

bara stanna eller gå

men gå inte bort från Ljuset

vid din dödsbädd finns Han där

Han är varmvattnet i kruset

Han är himmel nu och här

 

 

vänd dig inte bort från hjärtat

det som brast för dig en gång

som ur missmod, kamp och svärta

lockar trotsig jubelsång

fatta handen som är uträckt

landa mjukt när allt tar slut

du som kastat av din fångdräkt

du som funnit vägen ut

 

 

se dig aldrig mer tillbaka

där finns ingenting att få

du som har fått nåd att smaka

det som färgar himlen blå

ingen tar din plats i ledet

går du bort förblir den tom

Lammets blod har släckt Guds vrede

det har utplånat din dom

 

 

dina vaknätter är över

du kan somna sött i frid

Han är lugnet du behöver

i en ond och farlig tid

allt det bittra, surdegsbakat

bar Han på Sitt kors för dig

och Han väntar dig tillbaka

så Han kallar genom mig

 

 

LARZ GUSTAFSSON    18/5 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-19 07:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Vackra rader
2010-05-19

  helenita VIP
o jaaa, mycket tänkvärd...
att aldrig vandra bort från ljuset...
Fint att du tror.
2010-05-19

  mare VIP
Mycket bra, applåder !!
2010-05-19

  Måna N. Berger
Vackert skrivet.
2010-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP