Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dag fylld med naturens egen glädje


UTE LIV MED VACKRA FYND

Med spaden och mina händer
gräver jag i jorden

Små hål och stora gräver jag
för plantorna, är både stora
och små

Det bildas en djup grop för den
största planten, och i botten på
hålet, finner jag många stenar

Jag tar upp dom, tvättar dom i
min vattenkanna, alla är olika
både till färg och form

Jag känner på dom, smeker dom
en del är vassa, gör nästan ont
att hålla, men dom är ändå vackra

Så finns det dom som är mjuka
sköna att ta på och hålla i handen

Jag lägger dom på plattorna, på
min uteplats, dom är vackra där
dom ligger, glittrar i solen, som
om det var diamanter jag funnit
i min rabatt

Stenarna är levande för mig,
en del av den natur jag älskar
som får mig att känna lugn och
stillhet, utan naturen vore livet
fattigt

Sol, vind, vatten, berg, dalar
och skogar, det är viktigt delar
för mig, att få vara nära det i
som i livet kallas naturen, och
är så underbart att få lära känna
och ta del av




anits 22 maj 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-22 23:17



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fin. =)
2010-05-24

  ULJO
Fin text om stenar. De är vackra till både form och färg. Jag använder stenar väldigt mycket i planteringar och utsmyckningar.
2010-05-24

  Eva Helene VIP
Naturnära. Fint!
2010-05-23

  Catharina Edin VIP
Jag blir riktigt avis från min utsiktspost i stenstaden.
2010-05-23

    ej medlem längre
Jättefin!
2010-05-23

  tom boreland
man kan vara stenrik
på olika sätt
2010-05-23

  Larz Gustafsson VIP
Bibeln talar faktiskt om levande stenar.
2010-05-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP