Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN LILLA FLICKAN (tävling trasdockan 2

Den lilla flickan hade alltid känt sig utanför
både i skolan och hemma

Hon hade alltid ont i magen, det var en
plåga att gå till skolan

En dag kom en ny fröken, en snäll fröken
hon såg den lilla flickan, såg till att hon
inte blev mobbad

En dag bjöd hon hem hela klassen
på saft och bullar fröken bodde med sin
man i just den lägenhet den lilla flickan
bodde sina första år

När det var dags att gå, undrade fröken
om flickan ville stanna en stund, det ville
hon

Dom två såg sig om i lägenheten, flickan
kände inte igen sig, utom i det rum hon
stått plockat bladen av en blomma, sett
på skolbarnen och längtat till skolan

Efter en termin slutade den snälla fröken
och mobbningen mot den lilla flickan började
igen och nu blev det ännu värre




anits 23 maj 2010




Prosa (100-ordare) av anits VIP
Läst 291 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-23 18:02



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2010-05-24

  Lars Hedlin
En berörande text...
2010-05-24

  Catharina Edin VIP
En sorgelig, och välskriven, berättelse, man känner verkligen för den lilla flickan.
2010-05-23

  Eva Helene VIP
Så viktigt det är att det finns någon vuxen som ställer upp för det mobbade barnet. Vemodigt att läsa hur allt återgick till det gamla när den tryggheten försvann igen när flickans fröken slutade.
2010-05-23

  aol
kände gråten i halsen, ett starkt fint bidrag, kram,
2010-05-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP