Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
naturen leder till många tankar


TANKAR NÄR JAG GICK MIN VÅR PROMENAD

Med vinden emot mig, blir mina steg
långsamma, den kyliga vinden, får mig
att känna, än är inte våren här på allvar
trots att det är i slutet på maj

Jag försöker skynda på mina steg, det
är kallt, jag fryser om mina händer, ångrar
att jag inte tog med vantarna

Den skira grönskan gör ändå att jag kan
se, att våren trots allt är på väg, vitsipporna
har nästan blommat över, liljekonvaljerna
gör ett försök att växa till sig

En bukett med liljekonvaljer är vackert
men för mig får dom stå kvar, dom är
vackra att se på där dom växer

Där ger dom glädje till alla som går förbi
kanske stannar till, gläds att dom växer
just där, och sprider vårens glädje




anits 25 maj 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 213 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-05-25 23:09



Bookmark and Share


  poetryGirl
fin poesi
2010-05-26

  Catharina Edin VIP
Liljekonvaljer, ja, de är bland de vackraste blommorna, och allra vackrast är de när de får stå kvar!
2010-05-26

  Eva Helene VIP
Våren är lite nyckfull, men grönskan och blommorna finns där ändå.
2010-05-26

    sajo
Både vantar och mössa behövs verkligen. Liljekonvaljerna får mig att tänka på min far det var hans blommor som han verkligen gillade trots min allergi. Plockade en bukett med liljekonvaljer och satte på hans grav.

Denna text gillar jag verkligen.
2010-05-26

  Larz Gustafsson VIP
Trist detta med kylan. Ett gissel.
2010-05-26

  aol
tack för att du sa dessa vackra ord omliv blommor på din
promenad,
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP