Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i morse var gräset just så, mjukt och skönt


DET MJUKA GRÄSET

Jag njuter av kunna gå ut i gräset
med mina bara fötter, glömma skor
och strumpor

Att känna det mjuka daggvåta gräset
under mina fötter en tidig morgon, när
allt är lugnt och stilla

Långt innan bilarnas brus börjar, innan
dom kommer åkande, den ena kör fortare
än den andra innan all stress tar sin början

Att få gå utan strumpor och skor, det har
jag längtat efter i många år, nu få jag
äntligen göra det

Att få känna marken, få vara nära jord
och gräs, kunna springa barfota i sanden
det är så underbart ljuvligt

När jag växte upp, när jag var ett barn
även sedan jag växte upp fick egna barn
älskade jag somrarna, när jag kunde gå
barfota

Skor det fanns inte ens i min fantasi då,
när regnet kom tog jag på stövlarna, det
är så jag minns mina barfota somrar i en
tid för mycket länge sedan




anits 27 maj 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-27 13:59



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Befriande skönt! Nu tassar vi ut . . .
2010-05-27

  Larz Gustafsson VIP
Nära naturen är en lisa för själen.
2010-05-27

  Ewa-Britt Nilson VIP
Så fint skrivet
om känslan att
att i gräs barfota gå
det var det bästa förr
precis, som nu då...
2010-05-27
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP