Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar vid sjön igår kväll


VATTNET

Jag står på kanten invid vattnet,
det är stenar längs hela stranden

Jag står alldeles stilla, rädd för att
halka, ramla och slå mig

Jag står stilla, njuter, lyssnar till
vågornas kluckande mot stenarna

Vattnet glittrar som kristall, när solen
med sina strålar, möter vattnets klara
skönhet

Jag står stilla, lyssnar till fåglarnas
alla olika sånger

Jag är alldeles ensam denna söndags
kväll, njuter av tystnaden

I från vägens brus hörs ingenting här
allt brus och sorl har jag lämnat bakom mig

Med kamerans hjälp tar jag mina
minnen med mig, att lyfta fram, tänka
fundera på, just den här söndags kvällen

När lugnet och stillheten var mitt
sällskap vid sjön, med utsikt bort
mot dom blånande bergen



anits 31 maj 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-31 17:32



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Härligt, helt enkelt.
2010-06-01

  Eva Helene VIP
Ja, vid vatten finner man ro.
2010-05-31

  Larz Gustafsson VIP
I denna stillhet kan man lyssna inåt - uppåt.
2010-05-31

  aol
en stilla begrundande dikt
2010-05-31

    ej medlem längre
Så vackert, fint kort,
vilken sjö är det?
2010-05-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP