Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BRÄNT BARN SKYR ELDEN

bränt barn skyr elden

betraktar den på avstånd

bränt barn skyr elden

för svedan är så svår

det finns så mycket

man inte vill förlora

trots att man inte

kan gräva där man står

jag blev ett bränt barn

det skedde ganska tidigt

ådrog mig skador

som smärtar än i dag

och vad vet du

du som aldrig ens lidit

och ännu mindre

har varit nån som jag?

bränt barn skyr elden

ändå vill man leka

man dras som malen

till glödlampans sken

men kommer man för nära

vill man tveka

och söka sig en annorlunda scen

man blir så skygg när

det börjar brännas

ja, när det kommer till kritan

är man feg

det ska ju vara

jämlikt hela vägen

men jag förväntas ta

vartenda steg

 

 

LARZ GUSTAFSSON   2/6 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-02 17:14



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Det här är en dikt som onekligen griper tag och gör ont..kan känna igen mig i viss mån - mycket stark poesi larz
2010-06-03

  Redeemer
Ärligt och starkt!
2010-06-02

  anits VIP
Mycket berörande och tänkvärt
2010-06-02

  Betlehemsstjärnan VIP
så berörande ord...finner ingen bättre kommentar../B
2010-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP