Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så här känns det just nu, när skriver dessa rader


EN NY MORGON EN NY DAG

En sol som visar sig från sin allra bästa sida
en blå himmel, femton grader varmt i skuggan

En ny dag att ta till vara och glädjas åt, det
blåser ljumma vindar, visst är det sommaren
som kommit till vår bygd, äntligen

Häggen utanför mitt fönster har blommat färdigt
dess grenar vajar i vinden, måsarna flyger över
taken, skränar som vanligt

Barnen cyklar förbi utanför mitt fönster på väg
till skolan, snart, mycket snart börjar deras
efterlängtade sommarlov

Jag har druckit ur mitt kaffe, snart är jag på väg
ut, ut på en promenad i solen, mitt mål är mina
älskade fyrfota vänner

Jag ska tillbringa ett par timmar med dom, igår
såg jag dom inte,och jag saknade dom så

Så nu är jag strax på väg ut i sommaren, glad
över solen som skiner och värmer mig, glad att
kunna gå, inte behöva ta bilen

Nu börjar min nya dag, känner en glädje inom
mig, glad över att få en ny dag, där jag än en
gång kan ta mig ut, se hur naturen förändras
dag för dag

Jag njuter av solen, den blå himlen, dom ljumma
vindarna som smeker min kind, och gläds att snart
få möta hundarna ännu en gång




anits 4 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-04 08:26



Bookmark and Share


  Catharina Edin
Härligt positiv text!
2010-06-04

  Eva Helene VIP
Härligt livsbejakande!
2010-06-04

  aol
ja man ska glädas åt varje dag man får,
och vår och sommardagar gillar man ju anske bäst,
bra skriftat
2010-06-04
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP