Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dag som var så skön, den tog jag till vara


EN UNDERBAR SOMMARDAG

Fåglarna håller konsert, överallt i träden sitter dom
svalorna flyger både högt och lågt, i klungor kommer
dom, en ensam skata försöker göra sig hörd, björktrastarna
hoppar runt på gräsmattan i jakt på mask, ibland lyckas
det, ibland inte

Det hörs från alla håll, glada röster, ett barn gråter, en
motorcykel hörs någonstans ifrån, dom stora bilarna har
fått liv igen, välputsade och fina åker ett par stycken förbi
på vägen, utanför altanen där jag sitter, kanske på väg
till en cruising någonstans, dom aktiviteterna har tagit sin
början igen

Någonstans spelas musik, dragspel kan jag höra, så hörs
det hårdare musik, över röstar dragspelet, varifrån det
kommer, vet jag inte, det ekar mellan husen, det är en
ljuvlig sommardag

En grill tänds, jag känner doften av tändvätska, en doft
jag inte tycker om, jag smuttar på mitt kaffe, det har blivit
kallt, men det gör mig inget, jag njuter av stunden, av
solen som lyser på mig, himlen som är blå, bara några
små slöjmoln finns att skåda

Jag blundar, tar in allt jag hör, alla dofter, all fågelsång
en dag jag är glad att ha tagit till vara och njutit av





anits 5 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-06-05 23:32



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Skön. =)
2010-06-07

  Lars Hedlin
Som vanligt så skriver du så man blir glad inombords..kram
2010-06-07

  © anakreon VIP
Det måste vara det som menas med Carpe Diem!
2010-06-07

  Eva Helene VIP
Fin beskrivning av din sköna dag!
2010-06-06

  Catharina Edin VIP
Härligt att ha en egen uteplats att njuta av sommarkvällen på!
2010-06-06

  poetryGirl
ljuvligt...
2010-06-06

  Larz Gustafsson VIP
"...för jag hör dragspel där
och jag har dej kär..." (U Lundell)

Ja, dessa dagar och kvällar är i sanning underbara.
Problemet är att de flyr så snabbt.
2010-06-06

  aol
jut så är man mitt i nuet, fint vännen
2010-06-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP