Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar jag skrev ner under gårdagen


SÖNDAG 6 JUNI 2010

Jag sitter innanför mitt fönster, på bordet framför
finns en kopp kaffe, ett block och en penna

Utanför regnar det just nu, åskan hörs långt borta
det känns kvalmigt, kanske därför jag har huvudvärk

En bil signalerar, vill komma fram, någon har parkerat
sin bil mitt i vägen utanför min altan

En tjej kommer rusande, kör upp bilen med två hjul
på gräsmattan, så kommer då den andra bilen förbi

Jag kan ana mig till den tryckta stämningen, som det
blev sedan mannen parkerat bilen på sin parkeringplats

Så börjar regnet vräka ner, plötsligt försvinner alla in
någonstans, men den röda bilen står kvar, med sina
två hjul på gräsmattan

Det är så grått och mulet ute, det blir mörkt inne, så
hör jag åskans mullrande igen, det är det ljudet jag
inte tycker om

Blixten när den lyser upp, den fascinerar mig, den ser
jag, har svårt för det jag inte kan se

Det fortsätter regna och mullra, jag tar bilen till kyrkan,
paraplyet är med, behöver det ut till bilen, efter att ha
varit i kyrkan firat söndagsmässa, åker jag till kyrkogården

Ser till gravarna, vandrar runt en stund, står vid vattnet
ser bort mot dom blånande bergen, hör åskans mullrande
regnet som gör allt vackert på sitt vis

Jag var glad att paraplyet fanns med




anits 7 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-07 23:48



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Bra skrivet. =)
2010-06-08

  Eaglemountains VIP
Som vanligt en fint formulerad vardagsberättelse, där man lever sig in i handlingen ...
2010-06-08

  Catharina Edin
Finstämd berättelse om en dag i åskans tecken.
2010-06-08

  Eva Helene VIP
Fin berättelse om din dag, hade en liknande dag vädermässigt igår. Hoppas den bara var en parentes.
2010-06-08

  tom boreland
svensk sommar
2010-06-08

  Larz Gustafsson VIP
Lurigt väder nu...
Känns som att sommaren är förstörd.
2010-06-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP