Version 2.0 Tack Rublev ;-)
" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Version 2.0 Tack Rublev ;-)



Att vänta

Så hopplös är den kretsgång
jag ständigt genomlever
I oändlig lättnad
får inget vända mer

Det är en cirkel ritad
så långt upp på stranden
att vågorna ej når den
ej heller vindens kraft

Där väntar jag på barnet
som kan förändra allting
och med en liten grenstump
måla sanden full av stjärnor




Fri vers av Cinemiracle
Läst 467 gånger
Publicerad 2005-11-14 23:50



Bookmark and Share


    David82
Glödgad sandstrand, likgiltigt förkunnande om annans död.
2005-11-16

  Rublev
Min rimursäkt syftar på:
så långt upp på stranden...
och vinden aldrig fann den

/en ej prestigebefriad kritiker :P
2005-11-15

  Rublev
Dessa rader är också lite i otakt
”I oändlig lättnad
tillåts inget vända mer”

Antingen lägga till stavelser i den första,
eller koncentrera den andra.
Jag prövar att det senare:
”I oändlig lättnad
finns ej vändning mer”
.
2005-11-15

  Rublev
Underbara rader! Och slutet får mitt hjärta att le!

Men två rader håller inte. Här tappas rytmen:

”att vågorna den ej utplånar
och vinden aldrig hittar dit”

prövar:
”att vågorna ej når den
och vinden aldrig fann den”
-ursäkta rimmet, kunde inte låta bli ;)
.
2005-11-15

    Regina E
Underbart vacker dikt om "väntan", i synnerhet som man undrar vad du väntar på. Just det gör att man som läsare kan läsa in vad som helst, det gör att dikten svävar lite gåtfullt över din strand. Meningen "i en oändlig lättnad/tillåts inget vända" har jag inte lyckats förstå än - men det kanske kommer ... Skickligt med "kretsgång" i första versen och sedan "cirkel" i den andra, det binder ihop dikten. Den sista versen med "måla sanden full av stjärnor" avslutar dikten på ett naivt befriande sätt. Därför tycker jag att dikten andas optimism i slutet (men det är bara min tolkning).
2005-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Cinemiracle
Cinemiracle