Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det till glädje och lycka för mig


DET VÄXER HOS MIG

I min rabatt, lyser fänrikshjärtat upp
med sina vackra rosa blommor

Den sprider sig, tycker om att växa där
men nu börjar den ta över rabatten alltmer

Till nästa vår får jag försöka, att tukta den
mer än jag gjorde tidigt i våras

Jag letar, tittar, viker undan andra blommor
lite grann, jag söker efter vårkragarna jag
planterade i våras, jag funnit två av dom

Letar frenetiskt efter den tredje, och plötsligt
är den där, jag rensar undan lite, så att den
ska få sol och ljus

Förgätmigejen har blivit stor och frodig, där
den växer bredvid liljor och prästkragar

På själva altanen blommar det i mina krukor
och lådor, någon frågade, undrade, varför
jag har en lönn i en kruka

Det är ingen lönn jag har, det är julstjärnan
som växt sig stor och hög, och som ännu
blommar, jag har inte hjärta att kasta bort
den, tycker den pryder sin plats, där den står
mot väggen

Rabatten är min, den tillhör lägenheten, så där
kan jag odla, ändra, sätta min prägel på den

Den stora altanen är så skön att ha, när barnbarnen
kommer, har dom plats att sitta där och rita och
måla och leka

Jag är så glad och tacksam, att ha det som jag
har idag





anits 14 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-06-14 17:54



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Vilken glädje i odlandet du förmedlar!
2010-06-15

    sajo
Ja det är en härlig tid nu med alla blommor och fåglarna som visar sig och sjunger så härligt.

Gillar dina ord och bild.
2010-06-14

    sunnanvind
Dina målande ord ger mig så mycket! Tack !
2010-06-14

  aol
underbar är din förnöjsamhet,
2010-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Tanken går till Johannesevangeliets 15:e kapitel.
Utan ans, ingen sans.
2010-06-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP