Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det vet jag inte än


HUR ORKADE JAG?

Tänk att jag slipper stiga upp
innan jag nästan somnat

En kopp kaffe, så iväg, alla
i huset sover, ute på gården
jamar katten

Jag har inte tid, att stanna och
gosa med den, är som allt oftare
sen iväg

Det bär iväg till bensinmacken
ett par mil bort, där ligger dom
och väntar på mig

Tidningarna

In med dom i bilen, så iväg för
att dela ut dom, till människorna
där många är äldre, sitter ser ut
genom fönstret

Väntar på att få läsa, det som hänt
i världen, Sverige, och i byarna runt
om vår lilla by

När jag så var färdig med alla tidningar
hem och sova ett par timmar, det var
det jag trodde, att jag skulle få göra

Men det hände aldrig, inte vad jag
minns, oftast var det att byta om,
ut i ladugården, mjölka korna och
all annat som måste göras

Innan det var dags, att gå in och duscha
byta om och åka till mitt riktiga arbete

Jag har ofta undrat

Hur orkade jag?



anits 14 juni 2010





Fri vers av anits VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-06-14 23:55



Bookmark and Share


  aol
jag skulle inte orka, jobbet som grovplåslagare att bygga båtar
allt klättrandet grova släggor att hamra kila grova plåtar var för
tungt för att ha sidojobb, jag tjänade ju ganska bra,
frågan är var det värd allt ont jag idag har,men jag trives utomhus, i ur och skur med grabbarna, kram vännen,
2010-06-15

  ULJO
Låter lite väl tufft, hur orkade du? Hoppas din ti inte är så uppbokad idag.
2010-06-15

  ULJO
J
2010-06-15

  Lars Hedlin
Fängslande läsning
2010-06-15

    sunnanvind
Oj...ja att du orkade!!! Roligt att få ta del av denna livspoesi..
2010-06-15

  Eva Helene VIP
Det låter som en förfärlig tid. Själv minns jag några år i min tidiga ungdomstid då jag delade ut en storstadstidning varje tidig söndagsmorgon. Det var ett stort distrikt som jag skulle cykla runt i. Jag avskydde den här sysslan, ville sova ut den enda morgon jag hade ledig i veckan (gick ju i skolan på lördagarna också), men jag fick en liten slant och den lockade förstås. Men det är ju inte jämförbart med ditt slit, för min del var det nog bara "uppfostrande".
2010-06-15

  Catharina Edin
Den saken är klar, att jag skulle inte orka.
Intressant läsning.
2010-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Ett tufft pass!
2010-06-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP