Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
möten som ibland väcker funderingar


INVID SJÖN

I det klara vattnet, ser jag din
spegelbild

Jag vet att du är där, står och
ser bort mot dom blånande bergen

Regnbågen går över himlen, når
vattnet där den bildar en vacker
spegelbild

Jag står och lutar mig mot stenen,
som jag gjort så många gånger

Lyssnar till fåglarnas sånger, hör
alla ljud som hör sommaren till

Jag har länge stått och sett ut över sjön
känt den kalla vinden mot min kind, när
blåsten tagit i ibland

Du står där ser ut över vattnet, kanske
har du som jag hittat stillheten och lugnet
just här

Vid sjön med dom blånande bergen, som
en silhuett långt där borta på andra sidan sjön

Jag vänder mig om för att börja min vandring
hemåt, det prasslar till bland gräs, stenar och
kvistar när jag börjar röra på mig för att gå

Då vänder du dig om, ser på mig, höjer handen
till en hälsning innan du börjar gå åt det håll
du kom ifrån





anits 15 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-06-15 20:45



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Varmt och vackert beskrivet möte. =)
2010-06-16

  Eva Helene VIP
Möten kan se ut på olika sätt. Det här var vackert och okomplicerat. Fint skildrat!
2010-06-15

    sajo
Det här mötet väckte verkligen en fundering, vem där?

gillar din text.
2010-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Naturskön bild. Fint fångat.
2010-06-15

  Larz Gustafsson VIP
Här finns ett vackert vemod.
2010-06-15
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP