Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det fins alltid hjälp om man lysnar inåt


NÄR ÅNGESTEN TAR TAG I MIG

Det känns ensamt ibland, det är då som
ångesten kommer, greppar tag om min själ

Det gör så ont, som om någon ville strypa mig
jag får så svårt att andas

Det är då jag försöker tänka, tänka positiva
tankar, tankar som får mig att känna glädje

Tankar om den underbara skapelse vi har
fått oss given, en natur där vi får vandra fritt
ta för oss av vad den har att bjuda oss

Alla bär och svampar, vi kan plocka och glädja
oss över, eller så kan vi njuta av tystnaden
sittande på en stubbe eller sten, långt bort
från stadens brus och stress

Det är något som får mig mig att må bra
känna ångesten släppa taget om mitt
oroliga hjärta

Istället för ångest och oro, njuta av naturen
och dess eget språk, fåglarnas sång, det
glittrande vattnet, gör att det går att andas
igen, och Han har än en gång lyssnat på mig
hjälpt mig att hitta den rätta vägen





anits 16 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-06-16 18:09



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
En bra text
2010-06-17

  aol
så sant, bra skriftat vännen,
2010-06-17

  tom boreland
mja.. rösten hörs också
i vågornas brus
och i trädens lövsång
2010-06-16

  Eva Helene VIP
Ja, det är alldeles sant det som du skriver här.
2010-06-16

    sajo
Känner igen mig så väl just nu i denna text. Ångest över försäkringskassan som försämrar för den som är sjuk och arbetstränar.

Naturen och pastorn i kyrkan som jag går hos underlättar för mig.

Bra skrivet.
2010-06-16

  Bibbi VIP
Ja, naturen har verkligen läkedom i sig.
2010-06-16

  Larz Gustafsson VIP
Guds trofasthet är sköld och skärm.

Tjusig bild!
2010-06-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP