Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
som det lovats och jag kunnat se på väderkartorna


SÅ KOM REGNET

Regnet slår mot rutan, det blåser
glad jag tog vara på dom två soliga
sommardagar som varit

Vaknade i natt hörde regnet, vände
på mig och somnade om, sover så gott
när jag hör regnet, och slipper gå ut i det

Nu vet jag också vad jag ska ägna
dagen till, jag ska plocka ur allt som
finns i verktygslådan

Lägga allt på mitt köksbord, sortera
alla verktyg, sen kan jag ta ställning
till vad jag behöver och inte behöver

Det känns som ett bra tillfälle att bli
av med allt som finns i den lådan, det
har legat över mig länge, ser den varje
där den står och tar upp plats

En regnig dag gör mig trött och melankolisk
men inte idag, när jag bestämt mig för
vad jag ska göra känns det inte så idag

Jag ska också laga mat, sådant jag längtat
efter länge, det passar bra att göra en dag
som idag är

Köpte köttfärs igår,som jag skulle lägga
i frysen, men det glömde jag, så idag tänker
jag göra köttbullar, önskar någon av mina
barnbarn var, dom älskar kötbullar




anits 18 juni 2010







Fri vers av anits VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-06-18 08:42



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
För min del är det bakning som står på schemat denna dag. Det blir lite gott matbröd att lägga i frysen.
Fin betraktelse!
2010-06-18

  Catharina Edin VIP
Du skriver så fint om vardagen och vädret; fortsätt med det, för du gör det så bra.
2010-06-18

  ULJO
Fin vardagsnära poesi som alltid från dig och en mycket fin bild.
2010-06-18

  Larz Gustafsson VIP
Fin bild.
Bra dag för inomhussysslor.
Här hänger regnet liksom i luften.
Men jag måste dra iväg till Arbetsförmedlingen.
2010-06-18

  poetryGirl
fin
2010-06-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP