Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nytt samtal med Gud

"Gud, kan Du höra mig?
Hjälp mig att inte få kräkningar och blodiga diarréer när jag läser patentfånen Knulls kristliga utgjutelser, jag vet att det är en svår synd att tänka som jag gör, och jag skäms över min förhoppning, men jag önskar att han måtte ramla i Torne älv ....."
"Käre son, jag hör, jag hör - är det den pastor Knull du menar, den där Knutbyfiguren med sitt förryckta bibelbabbel?? I så fall har du min fulla förståelse, men du måste se till min situation också - jag menar att om han råkar ramla i Kukkolaforsen och drunkna, så kommer han bergis raka vägen hit och den där jädrans slöe Petrus släpper säkert in honom och sedan skall jag tvingas dras med hans svammel i evigheters evighet. Du får stå ut ännu en tid mens jag funderar ut hur jag skall fixa det hela, under tiden kan du pröva att ta ett kortisonlavemang innan du läser vad han lägger ut på sajten."
Hälsa poeterna!
Gud




Övriga genrer av papillon
Läst 392 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-06-20 22:58



Bookmark and Share


  Skosnöret
Yay! Applåd!
2010-06-27

    papillon
Till Albedo:
Jag visste det! "Power corrupts and absolute power corrupts absolutely" - här har du, Gud, ägnat dig åt en betänklig verksamhet där din egen nöjeslystnad blott nödtorftigt maskerats av hycklat intresse för mänskilghetens förmåga att lösa egenartade relationproblem. Men jag förstår dig - det måste vara långt mellan glädjeämnena i staden ovan molnen.
2010-06-22

  Kristina Wallbing
fniss.... här är det ju Guds tillägg nedan som är den stora behållningen... Och din dikt Papillon, tackar jag för hans hälsning!
2010-06-22

  halmstrå
man kan inte ha pastorer i vatten. tänk på vattenkvalite och drickbarhet och sånt. Vem vill ha sådana svartrockstoft i munnen liksom... Bättre är nog, att isolera sin egen synnerv eller montera ett filter. Det finns ett antal på marknaden.
Och den där gud... får väl montera ett han också den dagen det blir lite för många pastorer i himlen.
2010-06-22

  lycksele
Ja, Knull är ett problem.
Men han är oförmögen
att inse det själv.

Precis som att hälla vatten
på en smörgås!
2010-06-20
  > Nästa text
< Föregående

papillon