Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
det tror jag att jag är nu


VUXEN

Jag är vuxen nu, tror mig veta vad jag gör
visst börjar jag bli gammal, åtminstone på
papperet

Vissa dagar känner jag mig mycket äldre
än vad jag i verkligheten är, det är dessa
dagar alla krämpor visar vad dom går för

Vissa dagar känner jag mig ung, som om
jag var tjugo eller möjligen tjugofem år igen

Det är när jag vaknar dom dagarna, känner
glädje, solen lyser in genom fönstret, värken
den är lindrigare än på länge

Så ser jag mig i spegeln, alla rynkor, alla
valkar, alla kilon som är är alldeles för många
men det är ändå jag

Man förändras med åren, man kan inte se ut
som tjugo, tjugofem år resten av livet, det inre
som finns innanför skalet, det är detsamma
som förr, kanske jag blivit lite klokare, lite mer
förlåtande genom åren

Jag är vuxen nu, börjar bli gammal, men själen
den är densamma nu som då



anits 28 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-06-28 18:52



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket vist skrivet. =) Och... Det viktiga är inte hur GAMMAL du är utan HUR du är gammal. Det gäller att förvalta åren. Även om man får dras med krämpor och elände. Vet. =)
2010-06-29

    sajo
Men du har ju barnasinnet kvar eller? och skojar och skrattar. När min mamma sa oh vad gammal jag känner mig då hon skulle fylla 50 så sa vi har du någonsin hört att farmor klagar över sin ålder (då var hon 88 år).

Bra skrivet som alltid.
2010-06-28

  Eva Helene VIP
Kloka ord av en vuxen kvinna!
2010-06-28

    snöö
Känner delvis igen mig i dig i din text. Och sista meningen säger allt. Ändå är det så svårt att förstå det för dem som är unga nu. liksom vi inte heller förstod det när vi var unga. Men där innanför det åldrande skalet finns så mycket oförändrat kvar. Bra text.
2010-06-28

  Catharina Edin VIP
Jag tror jag stannade vid fem, hahaha
Tankeväckande text!
2010-06-28

  Fånga dagen
Mycket fin
mvh Anna-Karin
2010-06-28

  Larz Gustafsson VIP
Jag blir nog aldrig annat än kroppsligt vuxen (och där är jag övervuxen...)
2010-06-28

  Svartsilver
vem vill vara 20 år .....
känns sorgligt att läsa din text, känns som diktjaget inte funnit ro i sig själv.

samtidigt ser jag en glädje över livet i din text.
2010-06-28

  Katinka VIP
Vackert beskrivet.
2010-06-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP