Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lita på någon....... det har jag svårt för nu


BESVIKELSE

När någon sitter framför mig

och pratar

tror jag

naiv

som jag är

att den människan

talar sanning



När jag sen får veta

att det mesta

som sades

är lögn

då blir jag

besviken



Hur ska jag veta

om hon eller han

talar sanning

nästa gång

det vet jag inte

jag kommer

numera

att ha svårt

att lita på någon


Jag är ändå

glad

att jag själv

sa varken

bu eller bä

om det som sades



Det finns en

som aldrig

ljuger

som alltid

finns där

när jag behöver

hjälp

som i natt

när jag

inte kunde

somna



Tankarna gick runt

jag förstår

mig inte på

vissa människor

men Han fanns där

för mig

Han

överger aldrig

Han finns där

i glädje och sorg

Han överger aldrig

Han är med mig

alla dagar

intill

livets slut



Jag är glad

tacksam

över

att ha

min tro

som bär mig

och håller

när

allt blir fel

när dom

så kallade

vännerna

inte är vänner

utan bara

utnyttjar mig

jag har börjat förstå

jag har nog alltid

varit för snäll

trott alla

människor om gott

Det finn bara en

att lita på

Och Han

finns alltid

vid min sida




anits 29 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-06-29 09:10



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Svårt att bli besviken och att som följd få svårt att lita på andra människor. Ledsamt!
2010-06-29

  Lars Hedlin
De flesta har nog gjort på samma sätt..man vill gärna tro det bästa om de flesta människor..
2010-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Hjärtat är ett illfundigt ting.
"Vem i hela världen kan man lita på?", som Hoola Bandoola Band sjöng.
2010-06-29

  Fredrik Stillesjö
Hej anits!

Ja, vi som tror gott om människan har det svårt i bland. När tilliten skadas är det svårt att relatera igen. Hälsar vännen Fredrik
2010-06-29

  poetryGirl
så sann...
2010-06-29

  Catharina Edin VIP
Jag är nog ganska blåögd. Och är också glad över Jesus.
Du har kommit långt!
2010-06-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP