Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar tidig morgon den sista i juni månad 2010


TIDIG ONSDAG MORGON 30 JUNI 2010

Tidig onsdag morgon, jag går upp
öppnar min altandörr, det regnar

Men dofterna som möter mig är ljuvliga
sommarens dofter av viol och lavendel
blandas med doften av gödsel, som bonden
kört ut på sin åker

Jag njuter drar in alla dofter, står en stund
i den öppna dörren, det är tidigt vill inte gå
upp ännu

Så jag kryper ner i sängen, ser ut genom
fönstret, känner hur det fläktar skönt därifrån
tänker innan jag somnar om, hoppas inte fönstret
blåser upp, drar ner alla blommor på golvet

När jag vaknar, har det inte hänt något med
fönstret, men jag måste nog säga till, att
fösterstoppet gått av

Så jag kan ha fönstret öppet, utan att det
blåser upp och en olycka händer, det har
jag varit med om tidigar, inte alls roligt, och
ingen vacker syn




anits 30 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-06-30 10:24



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Skönt med sommar - att kunna sova med nattvinden utanför.
Poetiskt och vackert beskrivet
2010-07-01

  poetryGirl
sommarskön
2010-06-30

  Larz Gustafsson VIP
Det är skönt att sova med öppet fönster. Jag sover bättre då.
Här har det kommit ett skyfall igen. Med åska.
2010-06-30

  aol
just en sommardag och det lilla som händer mysigt levande
2010-06-30

  Lars Hedlin
VAckert och levande :)
2010-06-30

  Catharina Edin VIP
Härligt!
Och - säg till om fönsterstoppet, snart kommer höstvindar bistra och yra! (nej, inte riktigt än)
2010-06-30

  Isak VIP
Underbar kombination av medvetet åskådande. Svårt att definiera men du gör ett föredömligt arbete! Mysig dikt! :)
2010-06-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP