Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Jacob Wessbo-mannen jag älskar över allt på jorden.


Kärlekens väsen

Natten är svart och stilla
endast en krusning som dör,
djupt i den bäcksvarta brunnen
som flammande känslor upprör,
var gång som min tanke flyger
som svalan på svävande vind
bort till ditt strålande väsen
för att kyssa så ömsint din kind.

Som vingarna på en humla
vibrerar mitt hjärta så fort,
av åtrå dunkar mitt inre;
den kärlek är något stort,
som ingen kan köpa för pengar
ej ens med hot eller tvång.
Endast dig kan jag älska
med glädje, med ömhet
och sång!

Jag är som den sjungande svanen
högt upp emot natthimlens valv,
som vargen som ylar mot månen
när jordbävningslika skalv
skälver och darrar inom mig,
en fiolsträng med tonen så skön,
i kärlek jag smeker ditt hjärta i brand
med en viskande öm liten bön:

Se mig, håll mig, ge en kram,
jag längtat, väntat så.
Hjälp mig finna lyckans land,
låt mig i frid få gå.


/Anna Ahlborg




Bunden vers av Anna Ahlborg
Läst 700 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-07-21 12:30



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Verkligen vacker poesi!
2015-04-24

  S.A.I. Steve Lando VIP
mycket fagersamt ordsvunget i denna här
2013-02-01

  lodjuret/seglare VIP
Jag vill också finna lyckans land, kanske att en del av det landet är att kunna skriva så att andra vill läsa.
2012-04-15

  Maria T
"i kärlek jag smeker ditt
hjärta i brand"
Så fint
2010-07-25

  Vilsen Annette-hittar vägen
Wow, så fint.
Glad för att ha hittat dig och dina texter!
2010-07-22

  chaii
fint!
2010-07-22

  Nikolai Jungsin VIP
Stark längtan
vackert beskrivet
2010-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Anna Ahlborg